Venteliste

I år har vi oplevet en overvældende interesse for at købe kolonihave og komme på vores venteliste, og der står allerede 40 opskrevet pr. 1. maj – og vi har ingen haver til salg. Derfor har vi nu LUKKET ventelisten for i år, da det er udsigtsløst at skrive flere ansøgere op. 

I Sølyst har vi kun 46 haver, og vi er så glade for at bo her, at vi bliver boende i rigtig mange år. Det er dejligt for haveforeningen, men naturligvis ikke opløftende for de mange, der ønsker at købe en have i Sølyst. Vi har år, hvor der slet ingen haver kommer til salg, og vi har år, hvor der pludselig kommer 3-4 haver til salg. I gennemsnit kommer der årligt 1-2 haver til salg, så det er ikke umuligt at købe en have i Sølyst, man skal blot have god tålmodighed og desuden huske at genbekræfte sin interesse hvert år. 

Haveforeningen Sølyst er medlem af Kolonihaveforbundet og haverne bliver vurderet efter Kolonihaveforbundets vurderingsregler. Den gennemsnitlige salgspris på et ældre, men nogenlunde velholdt hus ligger på lidt under 200.000 kr. Havernes vurderingspris afhænger helt af husets størrelse, stand og alder samt havens beplantning. I Sølyst har vi meget forskellige huse – både helt nybyggede huse, ældre huse, velholdte huse og enkelte huse, der trænger til en kærlig hånd. De fleste haver bliver sat til salg i slutningen af sæsonen. Det er sjældent, at der kommer haver til salg om foråret og midt på sommeren. 

I øvrigt om ventelisten:

  • Det er gratis at stå på vores venteliste.
  • Når man står på ventelisten, skal man genbekræfte sin interesse hvert år inden 1. maj – ellers bliver man slettet.
  • Hvis man ønsker at komme på venteliste, skal man maile til næstformand Mette Hjelholt, der herefter mailer et ansøgningsskema.
  • Kun personer med folkeregisteradresse i Aarhus Kommune, kan købe kolonihave i Sølyst. 

Opdateret 6. maj 2021